A küzdelem élvezete a sportot és a fizikai küzdelmet a politikai és társadalmi emancipációért folytatott harcokkal kapcsolja össze. A kiállítás az önreprezentáció és testpolitika körül folyó harc küzdőterévé válik, ahol egyéni és közösségi küzdelmek kortárs és történeti példái találkoznak: egy zsidó reneszánsz bokszklub, a kurd nőmozgalom törekvései, a korai magyar feminizmus elfeledett vezéralakja és a kelet-európai roma kisebbségek küzdelmei.

Magyar és külföldi művészekkel és aktivistákkal, a megnyitó napján lecture performansszal, májusban bokszworkshoppal! A kiállítás május 21-ig megtekinthető.

Az Osztrák Kulturális Fórum és a NKA támogatásával.

//////////////////////// English

Enjoy Your Struggles focuses on sports and politics, connecting physical and socio-political emancipatory struggles. The exhibition becomes a battlefield of self-representation and body politics, where individual and collective struggles from diverse historical contexts clash: a Jewish renaissance boxing club, the Kurdish women’s movement’s revolutionary agenda, a forgotten protagonist of first-wave Hungarian feminism and Eastern European Roma communities fighting oppression. In collaboration with Hungarian and international artists and activists, the exhibition includes a lecture performance at the opening and a boxing workshop in May!

With the kind support of Austrian Cultural Forum and National Cultural Fund.