Postcontemporary// group show at Telep
https://www.facebook.com/events/111373019579664/
A PostContemporary (PoCo) annyit jelent, hogy végre túl kell lépni a több mint három évtizede hangoztatott “kortárs” jelzőn, mert az teljességgel üressé vált. Nem tagadjuk sem a posztmodernet, sem a kortársat, hiszen mi is abból jöttünk ki. Ugyanígy a posztszocialista, posztkommunista is él tovább. Mondhatnánk “utókortársat” is, de magyarul erőltetetten hangzik. A “post” (poszt) prefix egyszerre jelent ‘valami utáni’-t és ‘valaminek az utolsó fázisá’-t. A PostContemporary nemcsak művészetet jelent, hanem általánosabban ‘helyzet’-et, ‘feltételrendszer’-t. A PoCo nem csoport, nem mozgalom, mégis lehet hozzá csatlakozni.
ÁZBEJ Kristóf, Sebastian BADEN (D), BORSOS LŐRINC, CSUTAK Magdolna (A), ELEKES Károly, EX-ARTISTS’ COLLECTIVE (Kaszás Tamás, Loránt Anikó), Pierre André FERRAND (CH), GRÓF Ferenc, Janez JANŠA, Janez JANŠA, Janez JANŠA (SL), KALAS Zsuzsa, KEREZSI Nemere, KIRÁLY András, István KOVÁCS / Berlini Magyar TV, KOKESCH Ádám, LITTLE WARSAW, Stano MASAR (SK),MIKLÓS Szilárd (H/R), NAGY Csilla (H/SK), RÓNAI Péter (H/SK), SUGÁR János, SAXON SZÁSZ János, SZÉKELY Sebestyén (R), SZELLEY Lellé, SZEMZŐ Zsófia, SZÍJ Kamilla, SZOLNOKI József - Katharina ROTERS, TASNÁDI József, VESZELY Beáta, VIRÁG JUDIT GALERI.
a kiállítás konceptora: Beke László
a kiállítás helyszínleője: Sajnos Gergely

ESCAPE FROM NOISE/ group show at 2B
http://balkon.art/home/onuzenet-escape-from-noise/
https://www.facebook.com/events/338322809954863/
1977-ben, a Voyager-program keretében, a NASA két személyzet nélküli űreszközt küldött a világűrbe, a Naprendszer külső bolygóinak tanulmányozása céljából. Az Űrközpont közleménye szerint, a szondák, 40 év elteltével, még mindig működő felszereléssel, sodródnak a Naprendszer pereme felé, sőt a Voyager-1 már átlépte a csillagközi tér határát is. Amennyiben ez valóban így van, a két eszköz a valaha volt legmesszebbre jutott ember alkotta tárgyak az univerzumban.
A kutatási program egy különleges aspektusa, hogy már indulásakor sem csak és kizárólag a szakterület képviselőinek érdeklődését vívta ki. Hétköznapi emberek ezrei váltak érintetté a küldetés sikerességében, ugyanis a Voyager-ek fedélzetén a számos vizsgálati és kommunikációs eszközön túl egy, az emberiség üzenetét hordozó aranyozott réz lemez is helyett kapott.
Balogh Gabcsu, Bartók György, Gryllus Ábris, Huszlicska Áron, Július Gyula, Kokesch Ádám, Kovács Gyula, Kovács Máté, Kophelyi Dániel, Kristóf Márton, Luther Blissett, Nagy Csilla, Papp Dóra, Pócsik Andrea, Roskó Gábor, Sugár János, Szemző Zsófia, Szira Henrietta
Kurátor, koordinátor: Majsai Réka, Nagy Ágoston
Szakértő: Vincze Miklós