SzemzőZsófi: Állandók keresése, 2017
Irreverzibilis folyamatok és entrópiák.
Searching for constants, Irreversibility and entropy
acryl on shaped canvas, 2017
A cseppkövek átlagos növekedési rátája 0,13mm évenként. A leggyorsabban növekvő cseppkövek esetében a kalcium- karbonát és karbon-dioxid tartalmú víz lassú csepegése állandó, így évi 3mm a növekedés.
1961 április 12-ém Yuri Gagarin volt az első ember aki a föld légkörét elhagyta, és a világűrbe utazott. 108 perces orbitális utazást tett a Vostok 1 űrhajóval.
A Voyager–1 űrszondát 1977-ben indították útjára. Eljutott a Jupiterig és a Szaturnuszig, ez az első űreszköz, amelyik részletesen fényképezte e két bolygó holdjait. Jelenleg már a naprendszerünkön kívül halad a világűrben.
A Cassini űrszondát 1997 október 15-én indították útjára, 2017 április 13-án a Cassini űrszonda mérései, és a Hubble űrteleszkóp új megfigyelései szerint a Szaturnusz Enceladus nevű holdján a földihez hasonló élet szinte minden összetevője megtalálható.
Maxine Wildcat barnett és Josephine Wildcat Bigler testvérek a két még élő Yuchi nyelvet beszélő idős asszony, Sapulpában, Oklahomában élnek.
Több tízezer éves nyelvjárás halt ki, miután elhunyt az azt beszélő 85 éves asszony Port Blairben, Andaman és Nicobar szigetek fővárosában.
Tapasztalat szerint minden anyag gőznyomása nő a hőmérséklet növelésével.

Az Akvamarin allokrómás ásvány, színét a kristályszerkezetbe beépült idegen kémiai elem határozza meg. Az akvamarin a színét a beépült vastól kapja.